|
![]() |
|
Все о кровельных работах Теоретические и практические вопросы проектирования, строительства и контроля монтажа кровельных систем |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме |
![]() ![]() |
#11 |
Новичок Регистрация: 26.06.2011
|
Re: У кожного з нас колись був перший дах.
Ну шума от дождя у пвх-мембрани не буде - геотекстиль сьест.
А как насчет конденсата? Геотекстиль, я так понял, воду пропускает. Доска под ним сгниет. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ветеран сообщества Пол:
![]() Регистрация: 13.10.2008
Images: 8 Сказал(а) спасибо: 419
|
Нет, геотекстиль - это подложка. чтобы основание с гидроизоляцией не соприкасались. защита мембраны. Мембраны "дышит". но пару вентиляторов я бы поставил. чтобы основание дышало. Есть специальные для плоской кровли "флюгарки". Ну и вентиляция чердака естественно. Тогда ничего запариваться не будет. Будет фото - выложу.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
#13 | |
|
Цитата:
Я думаю что битумная черепица - тот же унифлекс нарезаний на кусочки. К тому же она тоньше унифлекса. Для даного случая первостепенна не красота, а надежность. А унифлекс я руками порвать не смог. Дякую. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ветеран сообщества Пол:
|
Ні, не дихає. Рубероїд - класична пароізоляція. Перекриття не повинно дихати. Рубероїдом ви захищаєте теплоізоляцію вид пару, який йде з приміщення, та робите додаткову гідроізоляцію.
То мабуть на поліестері був. А Бітумна черепиця майже вся на склохолсті. Я так зрозумів, що в вас така схема: жиле приміщення перекриття (залізобетон) горище стропильна конструкція з малим уклоном. односкатна. покрівля бажано б малюнок-схему |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
#15 |
|
Я ПВХ-мембрану не виключаю - просто хочу усе робити сам. Зможу?
"А унифлекс я руками порвать не смог" "То мабуть на поліестері був. А Бітумна черепиця майже вся на склохолсті" А що краще? Якщо склохолст - то мабуть є щось на кшалт уніфлексу, але на склохолсті. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ветеран сообщества Пол:
|
ПВХ не зможете. Там специфічне обладнання, яке дорого коштує. Та і вміти це ще треба її зварити. Єврорубероїд буває на склохолсті або на поліестері. Поліестер міцніше і він тягнеться (відносна деформація до 30%, а у склохолста 1,5%)
Тоб-то якщо хочете самі робить, тоді тільки рубероїд )) Бітумна мастика теж обов"язкова, так я к це грунт. Нижній шар рубероїду треба буде кріпити механично до основи (ОСБ), а верхній налавляти до нього. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
#17 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ветеран сообщества Пол:
|
толевими цвяхами з широкою шляпкою
А у Уніфлекса немає бітумного праймеру? Повинен бути в номенклатурі. Та і мастика теж. Ми здебільше працюємо з Aquaizol. Номенклатуру Уніфлекс я не знаю, але думаю що все аналогічно. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
#19 |
|
Я не патріот уніфлексу, просто нічого іншого не бачив. Якщо прислухаюсь до
АКВАИЗОЛ АПП – ...В качестве модификатора битума использован атактический полипропилен (АПП). АКВАИЗОЛ СБС – ...В качестве модификатора битума использован стирол-бутадиен-стирол (СБС). Який брати для верхнього шару пирога? У уніфлексу захисна плівка згоряє при наплавленні, акваізол теж так? На даху 10% як стелити шари - уздовж чи упоперек схилу? Дякую |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ветеран сообщества Пол:
|
АПП берите. СБС для холодного климата.
Первый слой - подкладочный 2,5 на полиэстере Акваизол АПП ПЭ-2,5. Он без посыпки, с обеих сторон пленка. При наплавлении пленка играет роль индикатора. Наплавляется (в вашем случае прибивается толевыми гвоздями) поперек ската с нахлестом 10 см. Верхний слой - Акваизол АПП ПЭ-3,5 П (или 4,0 П) со сланцевой посыпкой. Наплавляется вдоль ската. Стельтся так, чтобы перекрывать нахлесты подклада. Весьма желательно флюарки поставить. из расчета 1 флюгарка на 30-40 м.кв. кровли. Флюгарки (кровельные вентиляторы) устанавливаются непосредственно на основание (в данном случае ОСБ). Служит для удаления влаги с основания. |
![]() |
![]() |